Friday 26 October 2012

Kako se obogatiti?

Današnji blog ništa sa zdravljem, nego možda i to nekog interesira. Zapravo duži napis od prije par dana u New York Times-u o mojem bivšem partneru Englezu Felix Dennisu. Zajedno smo radili na nekim kompjutorskim časopisima prije tridesetak godina, dvije godine partnerstva  i Felix je genije za poduzetništvo i otišao u Ameriku i postao super milijuner, vratio se prije par godina i on je jedan od najbogatijih ljudi u Britaniji.

I dalje je izdavač časopisa i Internet informacijskih websitova i još dosta toga drugoga, ali u zadnjih 10 godina postao izdao 4  knjige pjesama i postao jedan od najpopularnijih britanskih pjesnika. Na njegove javne pjesnička nastupe dolazi i po tisuću ljudi. Ali ne samo to, on je, sada ima 65 godina, obećao ostaviti sve svoje bogatstvo na pošumljivanju Britanije, to su stotine milijuna funti. Daje puno novaca i u dobrotvorne svrhe i ima lijepe riječi za svakoga. Volim takove ljude!

I još o Felixu, napustio je školu sa 15 godina, jer za njega škola je bila gubitak vremena. Na žalost, prije 9 mjeseci otkrilo se da Felix ima rak grla, i sada nakon višemjesečnog liječenja je sve u redu. Drži se prijatelju!

Što je je potaklo da sa stavim gornji naslov je da je Felix napisao i knjigu: "How to Get Rich" , to jest "Kako se obogatiti?", koja je postala bestseller. U glavnim crtama daje savjete, radite uvijek za sebe, budite marljivi i uvijek pošteni i puno čitanja, da budete dobro informirani. Nađoh američko izdanje njegove knjige u jednoj knjižari u Miamiju.

U knjizi je spomenuo i mene, pohvale, zbog mojeg pokretanje i izdavanja  prvog kompjuterskog časopisa u GB, Personal Computer World.

Hvala Felix, you are the greatest!

Link: http://www.nytimes.com/2012/10/22/business/media/prints-poetry-still-a-draw-for-the-publisher-felix-dennis.html

No comments:

Post a Comment