Oni tvrde da samo jedna kobasica dnevno, ili nešto pecene slanine ili 5 kriški salame povećavaju rizik od raka gusterače za cak 19%. Zapravo sve preradjeno meso je opasno i vec 50 grama dnevno ima utjecaja na zdravlje.
Rak gušterače se zove "tihi ubojica" jer često ne uzrokuje simptome u ranoj fazi, pa se nemože rano otkriti.
Čak kada se i otkrije simptomi su često nejasni - kao što su bol u leđima, gubitak apetita i gubitak težine, pa sve to izaziva konfuziju.
No kada se bolest u potpunosti dijagnosticira, tada je često je prekasno za efekti ni tretman i samo 3 posto pacijenata žive duze od pet godina i pored najbolje liječničke njege.
Nešto više od 8.000 Britanaca su dijagnosticiran rak gušterače svake godine.
I što nam sada preostaje za jelo: malo jogurta sa kuhanim keljom i brokulama. I umrijeti od gladi!
Članak u Vjesniku:
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=C7C6E604-D031-41CD-9830-AEE010B2A51D
Pokušam si pomoći pa neku vijest na engleskom prvo prevedem pomoću Google translate na hrvatski, pa ispravim i skratim. Izgleda da tako ide brže i lakše. To mi je važno, jer danas sam bio prilično zaposlen, zbog mojih mačaka Henrija i Tosce. Oni uživaju biti na krovu male kućice u vrtu, a već par dana nisu se mogli popeti, jer su stara ljestva istrunjela. Nova od drveta stoje oko 100 funti, a majstori nedavno u kući ostavili dosta drveta, i ja napravio super ljestve za mačke, i to bez ikakvog troška, a i riješio se drveta, koje je trebalo baciti.
Dobra relaksacija!
Najbolje je ništa ne jesti, sve je štetno!
ReplyDeleteZigi
Angelo, nova ideja za biznis, lojtre za macke, postati ces miljuner.
ReplyDeleteTomi P.
To je za tebe i tvojeg cimera, vi nemate posla. Što se uradili sa biciklom, koji sam Vam ga poklonio, niste ga valjda prodali?
ReplyDelete..Ljudi zato treba jesti kiselo zelje i repu ali molt cu bez rebrica. I svi racici buju nestali...!
ReplyDeleteZlatko