Ti zdrastveni eksperti samo nas plaše skoro svaki dan. Evo najnovije iz čuvenog Karolinska instituta u Stockholmu:
Oni tvrde da samo jedna kobasica dnevno, ili nešto pecene slanine ili 5 kriški salame povećavaju rizik od raka gusterače za cak 19%. Zapravo sve preradjeno meso je opasno i vec 50 grama dnevno ima utjecaja na zdravlje.
Rak gušterače se zove "tihi ubojica" jer često ne uzrokuje simptome u ranoj fazi, pa se nemože rano otkriti.
Čak kada se i otkrije simptomi su često nejasni - kao što su bol u leđima, gubitak apetita i gubitak težine, pa sve to izaziva konfuziju.
No kada se bolest u potpunosti dijagnosticira, tada je često je prekasno za efekti ni tretman i samo 3 posto pacijenata žive duze od pet godina i pored najbolje liječničke njege.
Nešto više od 8.000 Britanaca su dijagnosticiran rak gušterače svake godine.
I što nam sada preostaje za jelo: malo jogurta sa kuhanim keljom i brokulama. I umrijeti od gladi!
Članak u Vjesniku:
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=C7C6E604-D031-41CD-9830-AEE010B2A51D
Pokušam si pomoći pa neku vijest na engleskom prvo prevedem pomoću Google translate na hrvatski, pa ispravim i skratim. Izgleda da tako ide brže i lakše. To mi je važno, jer danas sam bio prilično zaposlen, zbog mojih mačaka Henrija i Tosce. Oni uživaju biti na krovu male kućice u vrtu, a već par dana nisu se mogli popeti, jer su stara ljestva istrunjela. Nova od drveta stoje oko 100 funti, a majstori nedavno u kući ostavili dosta drveta, i ja napravio super ljestve za mačke, i to bez ikakvog troška, a i riješio se drveta, koje je trebalo baciti.
Dobra relaksacija!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Najbolje je ništa ne jesti, sve je štetno!
ReplyDeleteZigi
Angelo, nova ideja za biznis, lojtre za macke, postati ces miljuner.
ReplyDeleteTomi P.
To je za tebe i tvojeg cimera, vi nemate posla. Što se uradili sa biciklom, koji sam Vam ga poklonio, niste ga valjda prodali?
ReplyDelete..Ljudi zato treba jesti kiselo zelje i repu ali molt cu bez rebrica. I svi racici buju nestali...!
ReplyDeleteZlatko