Tumeric
Jedan od najpopularnijih članaka u New York Times prošle godine, bio je o 11 vrsta hrane, koja se relativno malo jedu, a odlična su za zdravlje.
Evo ih ovdje:
1/ Cikla (eng. beetroot) - jedi sirovu na salatu.
2/ Kupus - jedi sirov.
3/ Blitva - preprži u maslinovom ulju.
4/ Cimet - kontrolira sećer u krvi i pomaže kod kolesterola.
5/ Pomegranate sok- snižava tlak.
6/ Suhe šljive - pune antioksidanta.
7/ Sjemenke od bundeve - sadrže mnogo magnezija.
8/ Sardine - "zdrava hrana u konzervi", - omega - 3 i kalcij.
9/ Turmeric - začin iz Azije.
10/ Borovnice (smrznute).
11/ Bundeva (u konzervi)
Evo ih ovdje:
1/ Cikla (eng. beetroot) - jedi sirovu na salatu.
2/ Kupus - jedi sirov.
3/ Blitva - preprži u maslinovom ulju.
4/ Cimet - kontrolira sećer u krvi i pomaže kod kolesterola.
5/ Pomegranate sok- snižava tlak.
6/ Suhe šljive - pune antioksidanta.
7/ Sjemenke od bundeve - sadrže mnogo magnezija.
8/ Sardine - "zdrava hrana u konzervi", - omega - 3 i kalcij.
9/ Turmeric - začin iz Azije.
10/ Borovnice (smrznute).
11/ Bundeva (u konzervi)
A grah?
ReplyDelete